duszone ćwiartki z kurczaka

5 (186 ocen)

  • 2 min

wspaniałę połączenie przypraw z dodatkiem piwa i sosu sojowego

  • 2 min

Składniki:


  • 5 szt udka lub ćwiartki z kurczaka
    0,5 szt piwo,
    0,5 kg ziemniaki,
    2 szt cebula biała,
    3 łyz sos sojowy,
    Sól,
    pieprz,
    4 zabki czosnek,
    przyprawa uniwersalna,
    papryka w proszku,
    olej
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszone ćwiartki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. udka lub ćwiartki nacieramy przyprawami i startym drobno czosnkiem i odstawiamy na dwie godziny. Następnie rozgrzewamy olej i lekko podpiekamy z udka z każdej strony by skórka lekko sie zarumieniła. I zalewamy piwem oraz sosem sojowym dodajemy pokrojoną w paseczki cebule dusimy by mięso lekko zmiękło. w tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy je jak na frytki dodajemy do mięsa i wszystko razem dusimy do miękkości. Doprawiamy wszystko do smaku. Możemy podawać z buraczkami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować