duszone ćwiartki z kurczaka

  • wyświetlono: 3341 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

wspaniałę połączenie przypraw z dodatkiem piwa i sosu sojowego

  • 2min

Składniki


5 szt udka lub ćwiartki z kurczaka
0,5 szt piwo,
0,5 kg ziemniaki,
2 szt cebula biała,
3 łyz sos sojowy,
Sól,
pieprz,
4 zabki czosnek,
przyprawa uniwersalna,
papryka w proszku,
olej

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

duszone ćwiartki z kurczaka

  • 1. udka lub ćwiartki nacieramy przyprawami i startym drobno czosnkiem i odstawiamy na dwie godziny. Następnie rozgrzewamy olej i lekko podpiekamy z udka z każdej strony by skórka lekko sie zarumieniła. I zalewamy piwem oraz sosem sojowym dodajemy pokrojoną w paseczki cebule dusimy by mięso lekko zmiękło. w tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy je jak na frytki dodajemy do mięsa i wszystko razem dusimy do miękkości. Doprawiamy wszystko do smaku. Możemy podawać z buraczkami

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



 

Komentarze

Podobne przepisy

Ćwiartki z kurczaka w warzywach

Dodane przez: Skotka

Ćwiartki z kurczaka w warzywach

Pyszne, aromatyczne w kolorowych...

Pieczone ćwiartki z kurczaka z pieczarkami i kukurydzą.

Dodane przez: BABECZKA 35

Pieczone ćwiartki z kurczaka z pieczarkami...

Jak nie macie pomysłu na obiad,...

Ćwiartki z kurczaka marynowane w ajvarze

Dodane przez: Aneta_77

Ćwiartki z kurczaka marynowane w ajvarze

Pyszny, soczysty i aromatyczny...

propozycja podania

Dodane przez: MarcinZbroja

Ćwiartki z kurczaka w marynacie z wina i...

przepis znalazłem w internecie...

Ćwiartki z kurczaka pod dyniową kołderką

Dodane przez: Aneta_77

Ćwiartki z kurczaka pod dyniową kołderką

Danie obiadowe w jesiennym klilmacie,...