Duszona kapusta z papryką

4.5 (2 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na szybko duszona kapusta biała z papryka na wywarze ze schabu z szybkowara, idealna kapusta do pieczywa czy do ziemniaków.......SMACZNEGO!!!

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta biała 1 główka mniejsza,
    papryka 4 sztuki średnie,
    wywar ze schabu z szybkowara 2,5 szklanki,
    pieprz ziołowy b1 łyżeczka,
    sól 1 łyżeczka,
    cukier 2 łyżki,
    ocet jabłkowy 1 łyżka,
    mąka pszenna 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kapusta zasmażana

Duszona kapusta z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszona kapusta z papryką 1. Z kapusty usunąć zbędne liście, przekroić główkę na 4 części, powycinać głąb i twarde zgrubienia, kapustę drobno pokroić.

    Z papryk usunąć gniazdka nasienne, opłukać i pokroić w kostkę.
  • Duszona kapusta z papryką 2. Do garnka wlać wywar z szybkowara po schabowym mięsie, dodać kapustę, paprykę, wymieszać, dodać pieprz ziołowy, dusić pod przykryciem do miękkości kapusty z 40 minut na średnim ogniu.
  • Duszona kapusta z papryką 3. Do smaku dodać sól, cukier, ocet jabłkowy, wymieszać.

    Na koniec wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować