Drożdżowe placki z patelni z grzybami leśnymi i serem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

polecam smaczne drożdżowe placuszki z patelni z farszem grzybowym i z serem. pozywnie smacznie i aromatycznie.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    2-3 g świeżych drożdży
    100 ml mleka
    sól do smaku
    1 łyżeczka cukru
    oliwa do smażenia
    oraz
    1 mała cebula
    400 dag grzybów leśnych
    3 łyzki sera żółtego startego
    rozmaryn
    pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Drożdżowe placki z patelni z grzybami leśnymi i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotowujemy zaczyn:.
    Do miseczki wlewamy 50 ml mleka, rozpuszczamy w nim drożdże, cukier. Dodajemy kilka łyżek mąki, mieszamy i zostawiamy na 30 minut przykrytą ściereczką.Potem przekładamy do wiekszej miski , dodajemy pozostałe składniki , i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 10 minut.
    Rozwałkowujemy i wykrawamy okragle placuszki.
    2. Cebule siekamy i i szklimy na oliwie.
    Grzyby oczyszczamy, kroimy w drobna kostke i szklimy na oliwie , przyprawiamy do smaku sola pieprzem i rozmarynem.
    Cebule łaczymy z grzybami dodajemy starty ser, mieszamy.
    Na kazdym drożdżowym placku na srodku wykładamy nadzenie , delikatnie je wtapiając w ciasto drożdzowe.
    Rozgrzewamy patelnie z oliwa , kazdy placek smażymy na rumiano .
    Po usmażeniu placki odsączamy na papierowym ręczniku,dekorujemy świeżą natką,.Smacznego:) :)

Porady

wychodzi 8-9 placków

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować