Drobiowe szaszłyki z boczkiem

4.49 (198 ocen)

Proste i niewymagające szaszłyki:) Samo mięso, bez dodatków. Zrobiłam je na krótszych patyczkach, bo są bez warzyw, przez co porcja mięsa jest solidniejsza i taka długość w zupełności wystarczy.

Składniki:


  • 500g filetów z kurczaka
    100g wędzonego boczku w cienkich, długich plasterkach
    sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek granulowany, papryka ostra, pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe szaszłyki z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w grubą kostkę. Przekładamy do miseczki, dodajemy olej i przyprawy, dokładnie mieszamy.

  • 2. Każdy kawałek kurczaka owijamy boczkiem i nadziewamy na patyczek.
  • 3. Szaszłyki grillujemy lub pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować