Drobiowe roladki z oliwkami i serem

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne, aromatyczne roladki z kurczaka z oliwkami i serem

  • 60 min

Składniki:

  • 2x podwójny filet z kurczaka
    paczka oliwek ( ok.30sztuk)
    4 plastry sera
    przyprawa do sosu sałatkowego greckiego
    marynata klasyczna do mięsa
    sól
    olej

    mąka
    2 jajka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Drobiowe roladki z oliwkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0okjuds 1.
    Filet oczyścić, opłukać, osuszyć i rozbić na kotlety. Posypać przyprawą do sosu greckiego i marynatą, wtrzeć dokładnie w każdy płat. Odstawić na chwilę. Na każdym kotlecie układać plaster sera, a na tym wzdłuż ok 6-7 oliwek. Zawijać w roladki.
    Panierować: najpierw obtoczyć roladkę w mące, następnie w jajku i bułce tartej.
    Smażyć na głębokim rozgrzanym oleju z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować