DROBIOWE KLOPSIKI GOŁĄBKOWE

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Coś dla amatorów gołąbków, zapraszam:)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Klopsiki:
    375 g ugotowanego ryżu
    270 g piersi z kurczaka
    140 g kapusty pekińskiej
    2 łyżki sosu teryiaki
    Sól,pieprz do smaku
    Sos:
    140 g koncentratu pomidorowego
    10 g oleju
    1 mała cebula
    20 g mąki
    Ok. 700 ml wody
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Klopsiki

Drobiowe klopsiki gołąbkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Klopsiki:
    Pierś z kurczaka ugotować do miękkości. Ostudzić. Zmielić w maszynce do mięsa lub zmiksować blenderem. Przełożyć do miski. Kapustę drobno poszatkować. Dodać ugotowany ryż. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem teryiaki. Dokładnie wymieszać. Wilgotnymi dłońmi formować klopsiki wielkości piłeczek ping-pongowych.
  • 2. Sos:
    Cebulę drobniutko posiekać. Zeszklić na rozgrzanym oleju. Wymieszać 500 ml wody z koncentratem i przelać do garnka z cebulą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 2-3 minuty. Do miseczki przełożyć mąkę, dodać pozostała wodę i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Wlać do garnka i gotować kolejne 2 minuty. Następnie wrzucić klopsiki i gotować na małym ogniu około 10-12 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować