1.Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski. Drewnianą łyżką mieszamy energicznie a potem jeszcze wyrabiamy ręką . Gdy ciasto odchodzi od miski ,przykrywamy je ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce.
2.Po tym czasie wykładamy je na stolnice i wykrawamy szklanką kółka, a kieliszkiem od wódki mniejsze kółeczka po środku pączków.
3.Odkładamy tak przygotowane pączusie na czystą ściereczkę by nam podrosły. Rozgrzewamy olej w szerokim garnku i smażymy z obu stron na rumiano. Wykładamy na blaszkę czy tackę wyścielaną ręcznikami papierowymi.
Gdy pączki są już zimne robimy lukier .
Ubijamy białko ,wsypujemy do niego cukier puder.
Maczamy pączki w lukrze lekko go strzepujemy i układamy nasze Doughnuts z powrotem na czystej tacce.
4.Ozdabiamy kolorowymi wiórkami kokosowymi, dyski polewy łamiemy na pół i układamy ozdobnie na lukrze. Gdzieniegdzie wtykamy perełkę cukrową .
Komentarze