Doughnuts

0 (0 ocen)

  • 60 min

Amerykańskie pączki z dziurką .

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    3 szklanki mąki pszennej

    50 g świeżych drożdży

    1 jajko

    3/4 szklanki ciepłego mleka

    3 łyżki wody

    1/2 szklanki cukru kryształ

    3 łyżki oleju

    3 łyżki czystej wódki

    Dodatkowo:

    olej do smażenia

    wiórka kokosowe kolorowe

    polewa czekoladowa w kształcie kółek

    perełki cukrowe



    Lukier:

    1 białko

    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Doughnuts - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Doughnuts 1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski. Drewnianą łyżką mieszamy energicznie a potem jeszcze wyrabiamy ręką . Gdy ciasto odchodzi od miski ,przykrywamy je ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  • Doughnuts 2. Po tym czasie wykładamy je na stolnice i wykrawamy szklanką kółka, a kieliszkiem od wódki mniejsze kółeczka po środku pączków.
  • Doughnuts 3. Odkładamy tak przygotowane pączusie na czystą ściereczkę by nam podrosły. Rozgrzewamy olej w szerokim garnku i smażymy z obu stron na rumiano. Wykładamy na blaszkę czy tackę wyścielaną ręcznikami papierowymi.

    Gdy pączki są już zimne robimy lukier .

    Ubijamy białko ,wsypujemy do niego cukier puder.

    Maczamy pączki w lukrze lekko go strzepujemy i układamy nasze Doughnuts z powrotem na czystej tacce.
  • Doughnuts 4. Ozdabiamy kolorowymi wiórkami kokosowymi, dyski polewy łamiemy na pół i układamy ozdobnie na lukrze. Gdzieniegdzie wtykamy perełkę cukrową .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować