Dorsz z soczewicą i warzywami

4.49 (191 ocen)

Zdrowo i smacznie :)

Składniki:

  • 4 kawałki dorsza
    pieprz cytrynowy, sól, olej

    1 cebula
    3 żabki czosnku
    1 łyżka pasty z suszonych pomidorów
    1 marchewka
    kawałek selera
    1/2 szklanki czerwonej soczewicy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz z soczewicą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę osuszyć, obsypać przyprawami i skropić olejem.
  • 2. Cebulę pokroić, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty czosnek i pastę z pomidorów, podsmażyć, dodać startą na dużym oczku marchewkę i selera i soczewicę. Całość wymieszać i podsmażyć 5 minut, a następnie podlać wodą, ok 1 szklanką. Smażyć na małym ogniu często mieszając. Kiedy płyn odparuje sprawdzić czy soczewica jest miękka, jeśli nie dolać jeszcze 1/2 szklanki wody i ponownie sprawdzić kiedy odparuje. Całość odprawić do smaku.
  • 3. Rybę obsmażyć na patelni grillowej. Podawać z soczewicą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Post Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować