Dorsz pod pierzynką z warzyw

4.5 (153 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna rybka ,możemy podawać ją na ciepło lub na zimno.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • RYBA::
    - filety z dorsza bez skóry: 70 dekagramów
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - cytryna do skropienia: 0.5 sztuki
    PIERZYNKA Z WARZYW::
    - marchew: 2 sztuki
    - pietruszka korzen: 2 sztuki
    - seler korzeń: 0.5 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - koncentrat pomidorowy: 3 łyżki
    - papryka w proszku,: 1 szczypta
    - ziele angielskie,: 4 sztuki
    - liść laurowy: 2 sztuki
    - cytryna do dekoracji: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz pod pierzynką z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza umyć, skropic sokiem z cytryny, posolić,podzielić na porcje,oprószyc mąką i usmażyć na patelni na na oleju.
  • 2. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach./marchew,seler,pietruszka/
    Cebulę pokroić w plasterki i,podsmażyć na patelni . Dodać do niej starte warzywa i przyprawy.
  • 3. Doprawic solą ,pieprzem i dusić do miękkości a pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.
  • 4. Ciepły farsz warzywny nałożyć na porcje usmażonej ryby i ozdobić platerkami cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować