Dorsz pod pierzynką z warzyw

  • wyświetlono: 1288 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszna rybka ,możemy podawać ją na ciepło lub na zimno.

marze
  • 3 porcje
  • Łatwy

Składniki

RYBA::
- filety z dorsza bez skóry: 70 dekagramów
- mąka pszenna: 2 łyżki
- cytryna do skropienia: 0.5 sztuki
PIERZYNKA Z WARZYW::
- marchew: 2 sztuki
- pietruszka korzen: 2 sztuki
- seler korzeń: 0.5 sztuki
- cebula: 2 sztuki
- koncentrat pomidorowy: 3 łyżki
- papryka w proszku,: 1 szczypta
- ziele angielskie,: 4 sztuki
- liść laurowy: 2 sztuki
- cytryna do dekoracji: 0.5 sztuki

Sposób przygotowania przepisu:

Dorsz pod pierzynką z warzyw

  • 1. Filety z dorsza umyć, skropic sokiem z cytryny, posolić,podzielić na porcje,oprószyc mąką i usmażyć na patelni na na oleju.
  • 2. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach./marchew,seler,pietruszka/
    Cebulę pokroić w plasterki i,podsmażyć na patelni . Dodać do niej starte warzywa i przyprawy.
  • 3. Doprawic solą ,pieprzem i dusić do miękkości a pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.
  • 4. Ciepły farsz warzywny nałożyć na porcje usmażonej ryby i ozdobić platerkami cytryny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiadwarsztaty_kulinarnefilety z dorsza bez skóry

Komentarze

Podobne przepisy

Dorsz zapiekany z warzywami

Dodane przez: czarrna

Dorsz zapiekany z warzywami

Smaczne i zdrowe :)

Dorsz pod serowo-cebulową pierzynką

Dodane przez: 23ewelina

Dorsz pod serowo-cebulową pierzynką

Chciałam trochę urozmaicić danie...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Dorsz zapiekany z warzywami

Tak upieczona ryba sprawdzi się...

kotleciki z dorsza

Dodane przez: rena123

Kotleciki z dorsza z warzywami pod pieczarkową...

Pyszna alternatywa dla zwykłej...

Maślany dorsz z warzywami

Dodane przez: Bilcia

Maślany dorsz z warzywami

Dorsz w zupełnie innym wydaniu...

Dorsz z suszonymi warzywami

Dodane przez: Futka

Dorsz z suszonymi warzywami

Dzisiaj zapraszam na delikatną,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE