Dorsz po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w paski paprykę. Podsmażamy. To samo robimy z pokrojoną w piórka cebulą. Rybę kroimy w większa kawałki, doprawiamy i obtaczamy w mące ziemniaczanej- smażymy na patelni. Sos przygotowujemy w osobnym rondelku do którego wlewamy ketchup, ocet, sos sojowy, szklankę wody i dorzucam brązowy cukier. Całość wolno gotujemy, mieszając dokładnie składniki.W drugiej szklance wody rozpuszczamy 2 łyżki maki ziemniaczanej i dodajemy do gotujących się w rondelku składników. Mieszamy do zgęstnienia sosu i przelewamy do garnka z rybą i warzywami, dokładnie mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Podajemy z ryżem.
Komentarze