Dorsz czarny z jajkiem,szpinakiem na obiad

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czarny dorsz filety na bardzo smaczny, sycący obiad, podany ze szpinakiem i jajkiem sadzonym to doskonały dodatek do ryby.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dorsz czarny filety 3 sztuki duże,
    olej rzepakowy 1/2 litra,
    mąka pszenna 2 szklanki,
    sól ziołowa 1 łyżeczka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    szpinak 2 pęczki,
    masło 1 łyżeczka,
    cebula 1 mała,
    ząbki czosnku 3 sztuki,
    sól i pierz do smaku,
    jajka "M" i masło do smażenia - ile potrzeba,
    ziemniaki 1 kg,
    koperek 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Dorsz czarny z jajkiem,szpinakiem na obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dorsz czarny z jajkiem,szpinakiem na obiad 1. Duże filety czarnego dorsza opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pociąć na 3-4 porcje każdy filet, panierować w mące pszennej wymieszanej z solą ziołową i pieprzem mielonym.

    Filety smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju.
  • Dorsz czarny z jajkiem,szpinakiem na obiad 2. Liście szpinaku opłukać, pokroić na drobno, cebulę pokrojoną w kosteczkę z czosnkiem podsmażyć na maśle, dodać szpinak, sól, pieprz mielony i smażyć do odparowania soku na dużym ogniu mieszając.
  • Dorsz czarny z jajkiem,szpinakiem na obiad 3. Usmażyć na maśle jajka sadzone, posolić do smaku, ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem z posiekanym koperkiem, na rybę położyć porcję szpinaku, jajko sadzone, porcje ziemniaków i można dodać do dania paprykę., posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować