Dorsz czarny z jajkiem,szpinakiem na obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Duże filety czarnego dorsza opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pociąć na 3-4 porcje każdy filet, panierować w mące pszennej wymieszanej z solą ziołową i pieprzem mielonym.
Filety smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju.
2.Liście szpinaku opłukać, pokroić na drobno, cebulę pokrojoną w kosteczkę z czosnkiem podsmażyć na maśle, dodać szpinak, sól, pieprz mielony i smażyć do odparowania soku na dużym ogniu mieszając.
3.Usmażyć na maśle jajka sadzone, posolić do smaku, ugotowane ziemniaki utłuc tłuczkiem z posiekanym koperkiem, na rybę położyć porcję szpinaku, jajko sadzone, porcje ziemniaków i można dodać do dania paprykę., posypać koperkiem.
Komentarze