Dorsz czarny duszony z bakłażanem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Miłe dla żołądka połączenie ryby, bakłażana i brązowych pieczarek

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 filety dorsza czarnego
    1 duży bakłażan
    20 dag brązowych pieczarek
    2 szalotki
    pieprz
    sól
    zioła prowansalskie
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz czarny duszony z bakłażanem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza rozmrozić, a następnie oprószyć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Pokroić w kostkę.
  • 2. Bakłażan pokroić w drobną kostkę, posolić i odłożyć na sicie na ok. 30 minut.
  • 3. W głębokiej patelni rozgrzać olej i zeszklić posiekane szalotki. Dodać pokrojone pieczarki, a kiedy puszczą wodę bakłażana. Dusić warzywa ok. 20 minut i dodać rybę. Delikatnie wymieszać i dusić razem 10 minut. Miłośnicy gulaszów mogą dodatkowo zagęścić potrawę śmietaną. Podawać z ryżem lub białą kaszą gryczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować