Wiosenna kapustka z kopytkami

  • wyświetlono: 64 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Duszona młoda kapusta z pieczarkami i kopytkami

  • 4 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

Główka młodej kapusty
Duża cebula
250 g brązowych pieczarek
500g wcześniej przygotowanych kopytek
Pęczek koperku
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
Sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Wiosenna kapustka z kopytkami

  • 1. Drobno posiekaną cebulę szklimy w dużym rondlu na rozgrzanym oleju. Doprawiamy ją solą, pieprzem i odrobiną cukru.
  • 2. Do cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę i razem chwilę smażymy.
  • 3. Dorzucamy pieczarki pokrojone w plasterki. Po kilku minutach wlewamy pół szklanki gorącej wody i razem dusimy ok. 35 minut.
  • 4. Po upływie czasu dodajemy posiekany koperek i chwilę razem dusimy. Równocześnie robimy z nas masła i mąki zasmażkę, którą łączymy z warzywami. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec wrzucamy kopytka i razem jeszcze podgrzewamy 2-3 minut.
  • 5. Podajemy jako samodzielne danie lub z dodatkiem grillowanej kiełbasy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkikopytkamłoda kapustaduszona kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapustka z grillowanym mięsem

Dodane przez: wiesiołek

Młoda kapustka z grillowanym mięsiwem

Często zostaje nam po grillu nie...

Młoda kapustka z koperkiem

Dodane przez: zbysiowa

Młoda kapustka z koperkiem

Taką kapustkę robiła moja babcia...

młoda kapusta

Dodane przez: aniulek123

MŁODA KAPUSTKA Z MASEŁKIEM

Bardzo smaczna ,moja córcia ją...

Schab w sosie pieczarkowym z kopytkami

Dodane przez: Joanna Kryla

Schab w sosie pieczarkowym z kopytkami

Schab w sosie pieczarkowym z kopytkami...

Leczo zapiekane z kopytkami

Dodane przez: Gregorhspeed

Leczo zapiekane z kopytkami

I znowu leń się wkradł. Tym razem...

image-1pcfg2n

Dodane przez: Mniam1

Polędwiczka z czerwoną kapustą i kopytkami

Pieczona polędwiczka wieprzowa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE