Domowy paprykarz szczeciński

5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 10 osób

Taki paprykarz to alternatywa dla kupnego. Jest dużo smaczniejszy niż jego sklepowa wersja.

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 2 wędzone makrele
    1 woreczek ryżu
    2 sporej wielkości cebule
    2 marchewki
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paprykarz

Domowy paprykarz szczeciński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Cebulę drobno kroimy, marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, po czym podlewamy wodą i dusimy do miękkości warzyw.
  • 3. Rybę bardzo dokładnie oczyszczamy z ości i skóry. Rwiemy na drobne kawałeczki.
  • 4. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na pieczywie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować