Domowy paprykarz szczeciński

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zdrowa i pyszny domowy paprykarz idealny na kanapki.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g suchego ryżu
    1 makrela
    1 marchewka
    2 cebule
    2/3 szklanki bulionu warzywnego
    3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    Natka pietruszki
    Sól, pieprz, papryka słodka, ostra i kurkuma do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Domowy paprykarz szczeciński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

    2. Makrele obieramy ze skóry i pozbywamy się ości.

    3. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.

    4. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    5. Cebulę podsmażamy na oleju i dodajemy startą marchewkę . Smażymy przez chwilę razem.

    6. Dodajemy ugotowany ryz i wszystko mieszamy.

    7. Dodajemy bulion oraz koncentrat pomidorowy.

    8. Dodajmy makrelę i wszystko dokładnie mieszamy.

    9. Doprawiamy przyprawami: pieprz, papryka słodka, ostra, kurkuma oraz ewentualnie sól.

    10. Posypujmy posiekaną natką pietruszki i mieszamy. Odstawiamy do przegryzienia się smaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować