DOMOWY PAPRYKARZ

4.5 (140 ocen)

  • 30 min

Wyśmienity i zdrowy paprykarz na kanapkę.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 wędzona makrela
    - 1 czerwona cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 duża czerwona papryka
    - 1 marchewka
    - 50g ryżu
    - 5 łyżek koncentratu pomidorowego
    - papryka ostra w proszku
    - sól, pieprz
    - olej.
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowy paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą i studzimy. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Makrele obieramy i oddzielamy od ości.
  • 2. Na oleju przesmażamy cebulę, czosnek. Następnie dodajemy resztę warzyw. Dusimy do miękkości marchewki, podlewając wodą. Dodajemy przecier.
  • 3. Masę warzywną łączymy z makrelą i ryżem. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Papryka Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować