Domowy majonez

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny domowy majonez. Dodatek cukru, octu i gorącej wody sprawia że majonez jest bardziej delikatny. Polecam.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 żółtko
    1 łyżeczka musztardy
    2 szklanki oleju rzepakowego
    1 łyżka octu
    1 łyżka cukru
    2 łyżki gorącej wody
    sól- do smaku
    pieprz- do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Majonez

Domowy majonez - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka lub miski wkładamy żółtko jajka i musztardę. Mieszamy łyżką. Miksując wlewamy olej cienkim strumieniem do żółtka z musztardą.
    Dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
    Do kubka wkładamy cukier, wlewamy ocet oraz bardzo gorącą wodę i przez chwilę mieszamy, aż składniki się rozpuszczą.
    Wlewamy do majonezu i ponownie przez chwilę miksujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Olej rzepakowy Żółtko Ocet Cukier

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować