Domowy kebab

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczniejszy i zdrowszy niż te z budki :)

  • 30 min

Składniki:

  • na jedną porcję:
    jedna tortilla (średnica 25 cm)
    100 g kapusty pekińskiej
    po 3 plasterki pomidora i ogórka
    100 g fileta z kurczaka
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    pół łyżki majonezu
    3 piórka czosnku
    1 łyżka ketchupu
    przyprawa kebab-gyros, pierz cayenne, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowy kebab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy sos czosnkowy: obieramy i siekamy drobno (lub przeciskamy przez praskę) czosnek, mieszamy z jogurtem, majonezem, solą i pieprzem, odstawiamy do lodówki.
  • 2. Myjemy i kroimy warzywa. Następnie myjemy kurczaka i kroimy w jak najmniejsze kawałki. mieszamy z przyprawą kebab-gyros i pieprzem cayenne i pierzemy w piekarniku około 15 minut (150 stopni).
  • 3. Podgrzewamy tortillę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Następnie smarujemy ją ketchupem, dajemy kapustę, pomidor, ogórek, mięso, polewamy sosem czosnkowym, zwijamy w rulon (najpierw podwijamy do góry dolny brzeg) i owijamy folią aluminiową.

Porady

tortillę można też po prostu złożyć na pół jeśli ktoś nie lubi ostrych potraw, lepiej zrezygnować z pieprzu cayenne ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (140 ocen)

Kebab

To może cię zainteresować