Wojskowy kociołek

4.5 (161 ocen)

  • 45 min

Pyszny dietetyczny obiad z przepisu trenerki Mel B.

  • 45 min

Składniki:

  • na 1 porcję:

    120 g fileta z piersi indyka
    pół średniej cebuli
    pół główki czosnku
    3 średnie pieczarki
    pół małej papryki
    60-70 g tofu

    olej do smażenia
    sól, papryka ostra, pieprz cayenne, przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wojskowy kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, nacieramy ostrą papryką i smażymy (najlepiej bez tłuszczu).
  • 2. Cebulę kroimy w półtalarki, czosnek drobno siekamy i smażymy na łyżce oleju (najlepszy będzie z pestek winogron lub oliwa - zdrowsze).
  • 3. Myjemy i kroimy pieczarki i paprykę. Dodajemy do podsmażonej cebuli.
  • 4. Jak wszystko będzie miękkie dodajemy mięso, przyprawiamy solą, przyprawą do kurczaka i pieprzem cayenne i chwilę smażymy.
  • 5. Dodajemy pokrojone tofu i smażymy jeszcze chwilkę.

Porady

Podczas smażenia można co jakiś czas podlewać wodą. Jeśli ktoś nie lubi ostrych dań, zamiast ostrej papryki i cayenne można użyć słodkiej papryki. Jeśli robimy większą porcję, można dać różne kolory papryki. Nie muszą być pieczarki - można dać dowolne grzyby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować