Wojskowy kociołek

  • wyświetlono: 3650 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszny dietetyczny obiad z przepisu trenerki Mel B.

  • 45min

Składniki

na 1 porcję:

120 g fileta z piersi indyka
pół średniej cebuli
pół główki czosnku
3 średnie pieczarki
pół małej papryki
60-70 g tofu

olej do smażenia
sól, papryka ostra, pieprz cayenne, przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania przepisu:

Wojskowy kociołek

  • 1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, nacieramy ostrą papryką i smażymy (najlepiej bez tłuszczu).
  • 2. Cebulę kroimy w półtalarki, czosnek drobno siekamy i smażymy na łyżce oleju (najlepszy będzie z pestek winogron lub oliwa - zdrowsze).
  • 3. Myjemy i kroimy pieczarki i paprykę. Dodajemy do podsmażonej cebuli.
  • 4. Jak wszystko będzie miękkie dodajemy mięso, przyprawiamy solą, przyprawą do kurczaka i pieprzem cayenne i chwilę smażymy.
  • 5. Dodajemy pokrojone tofu i smażymy jeszcze chwilkę.

Porady

Podczas smażenia można co jakiś czas podlewać wodą.
Jeśli ktoś nie lubi ostrych dań, zamiast ostrej papryki i cayenne można użyć słodkiej papryki.
Jeśli robimy większą porcję, można dać różne kolory papryki.
Nie muszą być pieczarki - można dać dowolne grzyby.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urody

Komentarze

Podobne przepisy

image-1opx2wh

Dodane przez: Kinia1984

Węgierski kociołek

Pomysł na te danie zrodził się...

kociołek leśniczego

Dodane przez: Kasja1986

Kociołek leśniczego

Pyszne, pożywne, łatwe danie jednogarnkowe.

Ognisty kociołek

Dodane przez: 2milutka

Ognisty kociołek

Aromatyczne pełne pikantnych smaków...

kociołek

Dodane przez: viki2903

Kociołek rozmaitości

danie jednogarnkowe warzywno mięsne

kociołek

Dodane przez: polcia

Orientalny Kociołek

Gotowanie dla rodziny sprawia mi...

Kociołek Gajowego

Dodane przez: boogajka

Kociołek Gajowego

Ulubione danie mojego mężczyzny,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE