Szaszłyki

  • wyświetlono: 165 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Proste, ale bardzo smaczne danie.

  • 40min

Składniki

filet z piersi kurczaka - 160g
pieczarki - 170 g
kilka piórek czosnku
łyżka oliwy lub oleju
sól, pieprz, pieprz cayenne

Sposób przygotowania przepisu:

Szaszłyki

  • 1. Filet myjemy, kroimy w kostkę.
    Pieczarki myjemy i przekrawamy na pół.
    Czosnek obieramy i kroimy w plastry (nie za cienkie).
  • 2. Mieszamy olej z przyprawami, nacieramy mięso, pieczarki i czosnek, i odkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej całą noc).
  • 3. Nabijamy na patyczki do szaszłyków pieczarki i mięso na zmianę. Można nabić też plasterki czosnku (jeśli pieczarek jest dużo więcej, to dajemy po 2 połówki między dwa kawałki mięsa).
    Pieczemy około 30 minut w 170 stopniach.
  • 4. Podajemy z ryżem i ulubioną sałatką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

SZASZŁYKI  Z  PIECZARKAI.

Dodane przez: Annna MM

GRILOWANE SZASZŁYKI.

WYŚMIENITE GRILOWANE SZASZŁYKI.

Szaszłyki z kurczaka, papryki i pomidorków

Dodane przez: Goszka

Drobiowe szaszłyki

Aby grill nie kojarzył się tylko...

szaszłyki dorbiowe I

Dodane przez: Agiatis

Szaszłyki drobiowe

Szaszłyki drobiowe w sosie słodkim...

lubczykowe szaszłyki

Dodane przez: iziona

Lubczykowe szaszłyki

Szaszłyki bardzo proste w przygotowaniu,...

Kolorowe szaszłyki

Dodane przez: afrodyta

Kolorowe szaszłyki

Szybkie w przygotowaniu szaszłyki....

szaszłyki

Dodane przez: Anyzkowo

Drobiowe szaszłyki

Bardzo soczyste szaszłyki w kurczaka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE