Domowe żelki malinowe

4.67 (9 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Domowe żelki malinowe

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - ok. 60ml syropu malinowego,
    - ok 50ml wody,
    - 6 płaskich łyżeczek żelatyny w proszku.
Wystaw ocenę:

4.67 (9 ocen)

Zobacz również:

Słodycze

Domowe żelki malinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę wsypujemy do małego garnuszka. Zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na 5min, do napęcznienia. Następnie podgrzewamy ją mieszając, aż żelatyna się rozpuści. W drugim garnuszku podgrzewamy syrop. Gorący syrop łączymy z rozpuszczoną żelatyną, mieszamy dokładnie najlepiej rózgą do ubijania jajek. Rozlewamy do formy silikonowej na pralinki w kształcie serduszek. Pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie wstawiamy do lodówki na najlepiej na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żelki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dania do szkoły

Podobne przepisy

To może cię zainteresować