Domowe zapiekanki

4.51 (162 ocen)

Fast food w zdrowszym wydaniu.

Składniki:

  • 2 bułki typu paluch
    300 -400g pieczarek
    cienka kiełbasa
    ser żółty
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.51 (162 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ketchupy Zapiekanki Ser

Domowe zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki i dusimy na patelni. Kiełbasę kroimy a ser żółty ścieramy na tarce.
    Rozkrajamy bułki wzdłuż i lekko smarujemy je ketchupem. Kładziemy pokrojoną kiełbaskę, podduszone pieczarki a następnie całość posypujemy startym serem. Wierzch możemy posypać przyprawami (sól, pieprz, oregano).
    Zapiekanki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy je przez ok.15minut w temperaturze ok.180*C.
    Polewamy je ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować