Domowe śliwki suszone - wersja dietetyczna

4.5 (143 ocen)

  • 36 godz. 40 min

Suszone śliwki przydadzą się do bigosu, sosów lub jako przekąska. ;)

  • 36 godz. 40 min

Składniki:

  • 3 kg śliwek węgierek
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Domowe śliwki suszone - wersja dietetyczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Śliwki myjemy i rozkładamy równomiernie na stolnicy by przeschły.

    Następnie nacinamy, usuwamy pestkę i ciasno układamy w suszarce do warzyw i owoców.
    Suszymy przez półtorej doby, co jakiś czas zmieniając ze sobą piętra,

    Węgierki suszymy do momentu, aż będą lekko mięsiste. Przechowujemy w czystym i suchym słoiku lub lnianym woreczku blisko grzejnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki Śliwki węgierki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować