Domowe Hot-dogi

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

To pomysł na szybką kolację czy też propozycję na obiad.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • parówki ( 100% mięsa ) lub wąskie kiełbaski
    bagietki lub solanki
    sałata, roszponka - może też być rukola
    ogórek konserwowy lub kiszony
    ser topiony w plasterkach ja użyłam sera Gouda
    cebula
    ketchup
    musztarda

    dekoracja:

    szczypiorek
    prażona cebulka
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Fast food Hot dog

Domowe hot-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki przekrawamy na 3 części i rozkrawamy wzdłuż a jak solanki to wystarczy je tylko rozkroić wzdłuż. Parówki czy kiełbaski gotujemy – możemy je też podsmażyć jak kto woli. Wnętrze bagietki smarujemy ketchupem oraz musztardą a następnie dajemy trochę sałaty i roszponki, plasterki ogórka, półplasterki cebuli oraz plasterki sera topionego. Na dodatki w bagietce dajemy gorącą parówkę lub kiełbaskę której wierzch polewamy ketchupem i odrobiną musztardy a na sam koniec dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i prażoną cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować