To pomysł na szybką kolację czy też propozycję na obiad.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
parówki ( 100% mięsa ) lub wąskie kiełbaski
bagietki lub solanki
sałata, roszponka - może też być rukola
ogórek konserwowy lub kiszony
ser topiony w plasterkach ja użyłam sera Gouda
cebula
ketchup
musztarda
Domowe hot-dogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bagietki przekrawamy na 3 części i rozkrawamy wzdłuż a jak solanki to wystarczy je tylko rozkroić wzdłuż. Parówki czy kiełbaski gotujemy – możemy je też podsmażyć jak kto woli. Wnętrze bagietki smarujemy ketchupem oraz musztardą a następnie dajemy trochę sałaty i roszponki, plasterki ogórka, półplasterki cebuli oraz plasterki sera topionego. Na dodatki w bagietce dajemy gorącą parówkę lub kiełbaskę której wierzch polewamy ketchupem i odrobiną musztardy a na sam koniec dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i prażoną cebulką.
Komentarze