Domowa wędlina- pikantna karkówka

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszna, mocno pikantna domowa wędlinka. Idealna do świeżego chlebka z dodatkiem chrzanu lub musztardy.

Składniki:

  • -1,5 kg karkówki wieprzowej bez kości

    Marynata:
    -1 duża czerwona cebula
    -20 kropli tabasco
    -2 łyżki sosu teriyaki
    -2 łyżki ketchupu pikantnego
    -7 łyżek oleju
    -po jednej łyżeczce: cząbru, tymianku, papryki ostrej, rozmarynu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Domowa wędlina- pikantna karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy pozostałe składniki marynaty, dokładnie mieszamy. Na mięsie robimy nacięcia nożem (aby marynata dostała się także do środka). Wrzucamy do miski z marynatą, dokładnie nacieramy. Miskę zawijamy folią spożywczą i wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki.
  • 2. Karkówkę pieczemy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 80-90 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (178 ocen)

Zdobywca nagrody

Karkówka w ziołach - domowa wędlina

4.5 (178 ocen)

Zdobywca nagrody

Karkówka w ziołach - domowa wędlina

ewaeu Domowa wędlina najlepsza. 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować