Lekka przekąska na grilla, kolację. Smaczne i zdrowe. Polecam
15 min
Składniki:
1 duży jogurt naturalny (450ml)
1 pęczek pietruszki
2 łyżeczki chrzanu tartego
1 op ziół sałatkowych typu Knorr
Przyprawy do smaku: ocet, sól czosnkowo-ziołowa, zioła włoskie, pieprz kolorowy, chili w młynku
Warzywa – obrane i pokrojone ogórki, słupki kalarepy oraz grzanki do maczania.
Dip jogurtowo-ziołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pietruszkę opłukać i posiekać na drobno. Do miski wlać jogurt naturalny, dodać chrzan, pokrojoną pietruszkę oraz opakowanie ziół sałatkowych. Przyprawić do smaku octem, solą czosnkowo-ziołową, ziołami włoskimi, pieprzem kolorowym i chili. Dobrze pomieszać. Podawać schłodzone.
Porady
Można użyć jeszcze innych warzyw, np paprykę czy seler naciowy.
Komentarze