Dietetyczny torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem i połączyć z masą. Ciasto wylać do przygotowanej wcześniej małej tortownicy. Piec 30 min w 180 stopniach. Wyciągnąć i ostudzić.
2.Masa: Twaróg zemleć, dodać jogurt lub śmietankę i ubijać. Następnie dodać Śnieżkę wymieszana z cukrem pudrem i ubijać jeszcze 3 min.
3.Owoce obrać i pokroić na plasterki. Gruszkę krótko obgotować w gotującej się wodzie z barwnikiem spożywczym. Wyciągnąć i osuszyć.
4.Ciasto przekroić na 3 części. Przełożyć masą a wierzch lekko posmarować masą. Owoce ułożyć na torcie i zalać galaretką przygotowana według opakowania. wstawić do lodówki aż galaretka steżnieje. Smacznego:)
Porady
Można użyć innych kolorów do barwienia gruszki lub też z nich zrezygnować.
Owoce można dobrać według własnych upodobań.
Komentarze