Miłość na chmurce

0 (0 ocen)

  • 50 min

Słodycz białej czekolady w połączeniu z kwasowością i słodyczą truskawek

  • 50 min

Składniki:

  • Mus: 300 g białej czekolady
    10 g żelatyny
    10 g budyniu śmietankowego w proszku
    30 g cukru
    3 żółtka
    125 g mleka
    600 g śmietany kremówki

    1 opakowanie mrożonych truskawek lub świeżych
    3 łyżki cukru pudru
    sok z cytryny

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miłość na chmurce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka, cukier, budyń połączyć w misce i zalać wrzącym mlekiem. Wstawić na parę i ugotować budyń. Zestawić z pary, dodać roztopioną czekoladę, wymieszać i dobrze wystudzić.
  • 2. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i upłynnić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, dodawać powoli czekoladę. Połączyć i dodać żelatynę.Przełożyć do pucharków i włożyć do lodówki.
  • Wlewanie musu z truskawek 3. Truskawki połączyć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
    Zmiksować i wylać lekko na mus. Udekorować i wstawić do lodówki do czasu podania. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować