Dietetyczny makaron z mięsem i pieczarkami

4.46 (188 ocen)

  • 45 min

Można jeść to co się uwielbia w dietetycznym, a równie przepysznym wydaniu!

  • 45 min

Składniki:

  • 0,5 kg makaronu razowego,
    0,5 kg pieczarek,
    1 duża pierś z kurczaka,
    1 cebula,
    1 mały jogurt naturalny,
    mały serek topiony,
    kostka rosołowa,
    oliwa z oliwek,
    sól,
    pieprz,
    czosnek,
    kolendra,
    mieszanka ziołowa (tymianek, oregano, bazylia)
Wystaw ocenę:

4.46 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Dietetyczny makaron z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj według przepisy na opakowaniu.
  • 2. Pierś pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię z oliwą z oliwek. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem w proszku, kolendrą oraz ziołami. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, pół szklanki wody i kostkę rosołową.
    Dodaj pokrojone pieczarki i duś aż puszczą sok.
  • 3. Dodaj serek topiony i poczekaj aż się rozpuści.
    Całość wlej do ugotowanego makaronu i wymieszaj.
  • 4. Na koniec dodaj jogurt naturalny oraz ponownie dopraw ziołami.

Porady

Jogurt naturalny należy dodawać stopniowo i powoli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować