Można jeść to co się uwielbia w dietetycznym, a równie przepysznym wydaniu!
45 min
Składniki:
0,5 kg makaronu razowego,
0,5 kg pieczarek,
1 duża pierś z kurczaka,
1 cebula,
1 mały jogurt naturalny,
mały serek topiony,
kostka rosołowa,
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz,
czosnek,
kolendra,
mieszanka ziołowa (tymianek, oregano, bazylia)
Dietetyczny makaron z mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotuj według przepisy na opakowaniu.
2.Pierś pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię z oliwą z oliwek. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem w proszku, kolendrą oraz ziołami. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, pół szklanki wody i kostkę rosołową.
Dodaj pokrojone pieczarki i duś aż puszczą sok.
3.Dodaj serek topiony i poczekaj aż się rozpuści.
Całość wlej do ugotowanego makaronu i wymieszaj.
4.Na koniec dodaj jogurt naturalny oraz ponownie dopraw ziołami.
Porady
Jogurt naturalny należy dodawać stopniowo i powoli.
Komentarze