Pracuję w urzędzie pocztowym. W wolnych chwilach lubię spędzać czas w kuchni. Gotuję dla rodziców i mojego chłopaka Piotra. Wszystko im bardzo smakuje.
Diabelskie ogóreczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki myjemy i kroimy
wzdłuż na 4 części. Zasypujemy
4 łyżkami soli i odstawiamy
na 6 godzin.
2.Przygotowujemy zalewę.
Papryczki myjemy, przekrawamy
wzdłuż na pół i usuwamy
nasionka, miąższ drobno kroimy.
Czosnek obieramy i drobniutko kroimy. Ocet mieszamy
z cukrem i olejem, zagotowujemy.
Pod koniec dodajemy
papryczki i czosnek.
3.Odlewamy sok z ogórków,
ogórki układamy w słoikach
i zalewamy gorącą zalewą.
Słoiki gotujemy 3 minuty.
Komentarze