Dewolaje z mozzarellą

4.9 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się córeczką, która chętnie pomaga mi w kuchni.

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    12 dag mozzarelli
    po łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    jajko
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.9 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaje z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i osuszamy. Przekrawamy w poprzek na pół i cienko rozbijamy.
    Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Mozzarellę kroimy w 4 plastry. Układamy po jednym na każdym kawałku
    mięsa. Posypujemy zieleniną i składamy na pół. Obtaczamy w rozkłóconym
    jajku i bułce. Spinamy wykałaczkami. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Koper Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować