Dewolaje z pieczarkami

4.5 (174 ocen)

  • 60 min

Ten przepis to unowocześnienie tradycyjnych dewolajów...

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podójny filet z kurczaka, 0,30 dkg pieczarek, 1 cebula, sól, pieprz, mąka, 1 jajo, bułka tarta.
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dewolaje z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1wa6pbd 1. Pieczarki kroimy na drobno, delikatnie przysmażamy z cebulką na masełku. Pierś z kurczaka kroimy na kotlety, lekko rozbijamy. Solimy i opruszamy pieprzem. Nakładamy farsz i dobrze zwijamy ( możemy wspomóc się wykałaczkami). Następnie obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

Porady

Do farszu można dodać starty ser. Podawać z sosem pieczarkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować