Deser z lewitującą czereśnią

4.48 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Deser z lewitującą czereśnią

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g kremowego sera np.homogenizowanego
    1 galaretka wiśniowa
    4 łyżki cukru pudru
    1 galaretka przezroczysta
    czereśnie
    300 ml śmietany 30%
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z lewitującą czereśnią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody i studzimy.
    Serek miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru, a następnie łączymy z ostudzoną galaretką wiśniową. Masę przekładamy do 1/3 wysokości pucharka lub szklanki. Odstawiamy do lodówki do stężenia masy. W tym czasie rozrabiamy galaretkę przezroczystą i także ją studzimy. Ostudzoną, tężejącą galaretkę przelewamy na masę sernikową. Wkładamy do niej po 2 umyte czereśnie z ogonkami i ponownie odstawiamy do lodówki.
    Po stężeniu przezroczystej galaretki na wierzch układamy ubitą z 2 łyżkami cukru pudru śmietanę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować