Sernik na zimno na biszkoptach z musem truskawkowym, bananami i galaretką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Delikatny, orzeźwiający deser. Takie wspomnienie lata dzięki musowi truskawkowemu ;)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 paczka okrągłych biszkoptow
    1 kg sera w wiaderku
    1 kostka margaryny Kasia
    1.5 szklanki mleka
    3.5 łyżki żelatyny
    2 szklanki cukru pudru
    0.8kg truskawek mrożonych
    2 galaretki truskawkowe
    Kilka bananów
    2 galaretki pomarańczowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik na zimno na biszkoptach z musem truskawkowym, bananami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kilku łyżeczkach zimnego mleka rozprowadzamy żelatynę, resztę mleka zagotowujemy, dodajemy do specznialej żelatyny (będą zbite grudy ale nie martwcie się jeśli rozmieszacie raz dwa się rozpuszcza )odstawiamy do ostygniecia. Margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy, dodajemy cukier puder, twaróg ( również wyjęty wcześniej z lodowki) na końcu dodajemy zelatyne z mlekiem, miksujemy. Blaszkę wykladamy folia spozywcza, na dno układamy biszkopty, wylewany tezejaca biała masę. Następnie w 400ml wrzątku rozpuszzamy 2 galaretki truskawkowe, odstawiamy, gdy przestygna dodajemy je do zblendowanych truskawek ( nie ślodzimy! ) gdy masą zacznie tezec wlewamy ja na warstwę sera. Podobnie robimy z ostatnią warstwa 2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy tym razem w 700ml wody i gdy jux zacznie tezec kroimy banany w plasterki i zalewamy galaretka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować