Deser brzoskwiniowy

4.5 (153 ocen)

  • 2 godz.

Deser brzoskwiniowy na zimno

  • 2 godz.

Składniki:

  • Galaretka brzoskwiniowa
    400g serka homogenizowanego brzoskwiniowego
    Puszka brzoskwiń w syropie
    4 łyżki żelatyny
    200ml śmietanki kremówki
    Łyżka cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser brzoskwiniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę brzoskwiniową przygotowujemy wg wskazówek na opakowania, zmniejszając ilość wody z 500 do 400 ml. Przelewamy do czterech szklanek, które ustawiamy w naczyniu w taki sposób, żeby były przechylone w jedną stronę. Odstawiamy do lodówki.
  • 2. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 3 łyżkach gorącej wody, dodajemy do serka brzoskwiniowego i całość miksujemy na gładką jednolitą masę. Wyjmujemy z lodówki szklanki z zastygniętymi galaretkami, przechylamy je w drugą stronę i ostrożnie przenosimy masę z serka homogenizowanego. Odstawiamy do lodówki.
  • 3. Pozostałe 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 2/3 szklanki podgrzanego syropu z puszki z brzoskwiniami. Odsączone brzoskwinie rozdrabniamy blenderem i łączymy z syropem z żelatyną. Po dokładnym wymieszaniu przenosimy ostrożnie do szklanek z zastygniętą masą z serków. Tym razem szklanki odstawiamy do lodówki pionowo i pozostawiamy tam do całkowitego ostygnięcia.
  • 4. Mikserem ubijamy śmietanę kremówkę na sztywną masę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Za pomocą szprycy ozdabiamy gotowy deser bitą śmietaną.
    Brzoskwiniowy deser podajemy schłodzony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować