delikatna grochóweczka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Delikatnością ujmuje cały smak....

  • 20 min

Składniki:

  • - 250g boczku wędzonego
    - 3 duże garści grochu łuskanego
    - 2 średnie cebule
    - 3 marchewki
    - 1 pietruszka
    - kawałek selera
    - 4 małe ziemniaczki lub 2 duże
    - majeranek
    - margaryna do smażenia
    - woda :P:P:P
    - 1 kostka rosołowa
    - sól, pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Delikatna grochóweczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę solimy i stawiamy na ogniu. Groch opłukujemy i wrzucamy do gotującej się wody. Boczek kroimy w kosteczkę i cebulę również. Następnie smażymy tak by cebula była złocista, a boczek dobrze usmażony. Warzywka obieramy i kroimy w talarki oprócz selera. Seler dajemy w jednym kawałku. Kiedy warzywa będą w połowie miękkie, wtedy dodać boczek z cebulą. Gdy się wywar zagotuje wrzucić ziemniaki w kostkę i zagotować. Kiedy ziemniaki już są miękkie. Zupę przyprawić solą i pieprzem oraz kostką rosołową. Delikatnie posypać majerankiem i gotowe. :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować