Delicjusz

4.5 (183 ocen)

ulubione ciasto Wszystkich, a przede wszystkim mojego Kochanego Męża

Składniki:

  • Ciasto biszkoptowe: 6 jaj, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Podwójna paczka ciastek typu delicje
    Masa budyniowa: duży budyń śmietankowy Delecta, 3/4 litra soku pomarańczowego, 3 łyżki cukru
    Gataretka pomarańczowa
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Delicjusz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Pieczemy biszkopt z 6 jaj, po wystudzeniu kroimy na pół.
    2. Gotujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu, lecz zamiast mleka używamy soku pomarańczowego
    3. Ciepły budyń wylewamy ns spodnią część biszkoptu.
    4. Gdy masa budyniowa lekko przestygnie, układamy na masie ciastka delicje jeden obok drugiego
    5. Na delicje wykładamy tężejącą galaretkę
    6. Przykrywamy drugą częścią ciasta biszkoptowego.
    7. Wierzch dekorujemy polewa kakaową ( 5 łyżek wody, 5 łyżek margaryny,
    5 łyżek cukru rozpuszczamy w garnku, dodajemy tyle kakao (ok. 5 łyżek) ile zbierze masa czyli będzie miała jednolitą, gęstą konsystencję)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować