1.1. Przygotowujemy biszkopt. Ubijamy pianę z białek. Dodajemy do niej cukier oraz cukier waniliowy a następnie, ciągle mieszając, dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy stopniowo mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
2. Przygotowujemy masę budyniową. Z litra soku odlewamy pół szklanki, dodajemy do niej budyń, cukier i dokładnie mieszamy. Resztę soku zagotowujemy. Następnie wlewamy do niego rozmieszane pozostałe składniki i gotujemy budyń. Gorący budyń wylewamy na upieczony biszkopt i ciskamy w niego delicje - czekoladą do góry. Ciasto studzimy.
3. Przygotowujemy bitą śmietanę. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody. Śmietanę ubijamy na sztywną masę a następnie dodajemy do niej tężejącą galaretkę. Wykładamy na wystudzone ciasto. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
4. Na końcu ciasto dekorujemy potarkowaną czekoladą deserową.
Komentarze