Ciasto delicja brzoskwiniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć z cukrem,nadal miksując dodawać po jednym jajku,cukier waniliowy i porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Formę 25/30 papierem do pieczenia,wyłożyć ciasto,,wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec około 30 minut.
2.Brzoskwinie umyć,usunąć pestki połowę pokroić na ćwiartki,pozostałe w kostkę.
W garnku zagotować wodę z cukrem i dżemem włożyć pokrojone na ćwiartki brzoskwinie,ponownie doprowadzić do wrzenia,wyłowić cząstki owoców łyżką cedzakową.
Do garnka z dżemem włożyć brzoskwinie pokrojone kostkę i mieszając dusić przez 5 minut na koniec wsypać galaretkę,wymieszać,podstawić do wystygnięcia,następnie dodać serek i zmiksować.
3.Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 3 szklankach wody,odstawić do wystygnięcia.
Wystudzone ciasto posmarować masą serowo-brzoskwiniową,fantazyjnie ułożyć ćwiartki owoców,zalać tężejącą galaretką,odstawić do lodówki do stężenia.
Komentarze