de Volaille z masłem ziołowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tradycyjny de Volaille jest z czystym masłem ale dziś pofantazjowałam. Skórka powinna być chrupiąca, mięso soczyste a masło powinno siknąć przy jego rozkrojeniu jak mówi Magda Gessler

  • 60 min

Składniki:


  • 4 filety piersi kurczaka
    ok 100 g masła 82 %
    natka pietruszki, kolendry, szczypiorku, tymianku ewentualnie ząbek czosnku
    jajko
    1 szklanka bułki tartej
    1/2 szklanki mąki
    sól i pieprz
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

De volaille z masłem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozetrzeć z odrobiną soli i posiekanymi ziołami, uformowac 4 wałki i włożyc do lodówki. W tym czasie piersi dobrze rozbić tłuczkiem na płaskie kotlety. Uważać zeby się nie podziurawiły, oprószyć solą i pieprzem. Na każdej położyć wałeczek z masła i zawinąc mięso w roladkę. Roladki panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i w bułce. Najlepiej jest je odstwić do lodówki na ok 30 min. Nastepnie smażymy de Volaille na gorącym głębokim tłuszczu ok 10 minut. Skórka powinna być chrupiąca, mięso soczyste a masło powinno siknąć przy jego rozkrojeniu jak mówi Magda Gessler
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować