Tradycyjny de Volaille jest z czystym masłem ale dziś pofantazjowałam. Skórka powinna być chrupiąca, mięso soczyste a masło powinno siknąć przy jego rozkrojeniu jak mówi Magda Gessler
De volaille z masłem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozetrzeć z odrobiną soli i posiekanymi ziołami, uformowac 4 wałki i włożyc do lodówki. W tym czasie piersi dobrze rozbić tłuczkiem na płaskie kotlety. Uważać zeby się nie podziurawiły, oprószyć solą i pieprzem. Na każdej położyć wałeczek z masła i zawinąc mięso w roladkę. Roladki panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i w bułce. Najlepiej jest je odstwić do lodówki na ok 30 min. Nastepnie smażymy de Volaille na gorącym głębokim tłuszczu ok 10 minut. Skórka powinna być chrupiąca, mięso soczyste a masło powinno siknąć przy jego rozkrojeniu jak mówi Magda Gessler
Komentarze