Kotlet de volaille z masłem pietruszkowym

  • wyświetlono: 1584 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Świetne na obiad

Anyzkowo

Składniki

3 pojedyncze filety z kurczaka
natka pietruszki
100g masła
sól
pieprz ( u mnie pieprz cytrynowy )
bułka tarta
olej do głębokiego smażenia
2 jajka
4 łyżki mąki

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlet de volaille z masłem pietruszkowym

  • Kotlet de volaille  z masłem pietruszkowym1. Natkę pietruszki posiekaj drobno i dodaj do masła. Połącz składniki. Mięso oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Przetnij na pół nie docinając do końca. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij. Filety posyp solą i pieprzem.
  • kotlety2. Na każdym filecie ułóż pietruszkowe masło i zwiń w roladkę.
  • kotlety3. Mięso obtocz w mące, następnie w rozbełtamy jajku a na koniec w bułce tartej. Olej mocno rozgrzej. Smaż w głębokim oleju.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kotletyroladymasłopietruszki

Komentarze

Podobne przepisy

devolaye z mortadeli

Dodane przez: aniulek123

DE VOLAILLE Z MORTADELI

Zawijaski z mortadeli prezentują...

Kotlet de volaille z suszonymi pomidorami i bazylią

Dodane przez: in-humility

Kotlet de volaille z suszonymi pomidorami...

Według definicji to kotlet panierowany...

KOTLET DE-VOLAILLE Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ.

Dodane przez: jull13

KOTLET DE-VOLAILLE Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ.

Idealny niedzielny obiad. kurczak+ciągnący...

image-0depf38

Dodane przez: iciunia89

De volaille z topionym serem

Przepis mam od mojej byłej szefowej...

kotlet

Dodane przez: Kasja1986

Kotlet de volaille z kurkami i szafranem

Kotlet de volaille w jesiennej...

de volaille z masełkiem

Dodane przez: justi2401

De volaille

Chrupiąca panierka i delikatne...