Ciekawe danie z cebuli, pieczarek, ogórków kiszonych i kiełbasy. Wypróbujcie, a nie będziecie zawiedzeni.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
10 średnich cebul,
około 1,7 kg pieczarek,
8 mniejszych ogórków kiszonych,
80 dag kiełbasy,
2 małe pomidory lub około 7 łyż. przecieru pomidorowego,
pieprz cayenne,
liść laurowy,
3 ziarna ziela angielskiego,
sól,
majeranek,
szczypta oregano i bazylii,
olej,
zasmażka z łyżki masła i łyżki mąki - aby danie było bardziej gęste (opcjonalnie).
Danie jednogarnkowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i kiełbasę kroję w kostkę, podsmażam na oleju wraz z przyprawami.
Pieczarki kroję w plastry, dodaję do kiełbasy, duszę aż woda niemal całkowicie wyparuje.
Pomidory sparzam, obieram ze skórki i miksuję, dodaję do potrawki wraz z pokrojonymi w kostkę ogórkami, duszę kolejne 5 minut.
Na koniec dodaję zasmażkę, mieszam i jeszcze chwilę gotuję. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.
Komentarze