DANIE JEDNOGARNKOWE Z PIECZARKAMI

4.5 (167 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciekawe danie z cebuli, pieczarek, ogórków kiszonych i kiełbasy. Wypróbujcie, a nie będziecie zawiedzeni.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 średnich cebul,
    około 1,7 kg pieczarek,
    8 mniejszych ogórków kiszonych,
    80 dag kiełbasy,
    2 małe pomidory lub około 7 łyż. przecieru pomidorowego,
    pieprz cayenne,
    liść laurowy,
    3 ziarna ziela angielskiego,
    sól,
    majeranek,
    szczypta oregano i bazylii,
    olej,
    zasmażka z łyżki masła i łyżki mąki - aby danie było bardziej gęste (opcjonalnie).
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Danie jednogarnkowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i kiełbasę kroję w kostkę, podsmażam na oleju wraz z przyprawami.
    Pieczarki kroję w plastry, dodaję do kiełbasy, duszę aż woda niemal całkowicie wyparuje.
    Pomidory sparzam, obieram ze skórki i miksuję, dodaję do potrawki wraz z pokrojonymi w kostkę ogórkami, duszę kolejne 5 minut.
    Na koniec dodaję zasmażkę, mieszam i jeszcze chwilę gotuję. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować