czosnkowo-cebulowe mielone z szynki

0 (0 ocen)

my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe na obiad...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe 1/2 kg, jajka 1 sztuka, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, bułka tarta - ile potrzeba, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Czosnkowo-cebulowe mielone z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania 1. czosnku ząbki utrzeć w moździerzu z odrobiną cukru na papkę i dać do mielonej szynki....... dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, kucharka, jajko, pieprz, odciśniętą z mleka bułkę i bułki tartej tyle, aby masa nie była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić na 30 minut...... na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować