Czerwone banany w galaretce z bitą śmietaną i truskawkowym dżemem

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czerwone słodkie banany zatopione w truskawkowej galaretce z dodatkiem bitej śmietanki oraz dżemu truskawkowego tworzą wyśmienite połączenie smaków.
Do deseru koniecznie potrzebna jest długa łyżeczka .Warstwy jedzone razem wprost eksplodują smakiem.
Deser przygotowany w przezroczystych pucharkach wygląda i smakuje wyśmienicie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 dojrzałe czerwone banany
    2 galaretki truskawkowe
    500 ml śmietanki 36%
    4 łyżki cukru pudru
    150g. dżemu truskawkowego z kawałkami owoców
    kolorowe perełki do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Czerwone banany w galaretce z bitą śmietaną i truskawkowym dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w l. wrzątku , wystudzić.
    Banany obrać, pokroić w plastry.
    Do połowy przezroczystych pucharków lub szklanek włożyć plasterki bananów przyklejając je do ścianek.
    Banany zalać galaretką , odstawić do lodówki aby galaretka stężała.
  • 2. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
    Na galaretkę wykładać warstwy śmietany oraz dżemu.
    Wierzch posypać kolorowymi perełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Galaretka Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować