CZERWONA KASZA Z PIECZONYM DORSZEM POD PIERZYNKĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zdrowe danie bez tłuszczu wzbogacone burakami

  • 45 min

Składniki:

  • a. składniki podstawowe z zestawu kasza ryba burak
    b. składnik podstawowy dodatkowy- cebula
    c. składniki robocze- masło, płatki, natka pietruszki, olej, sól, pieprz
    d. dekorację- natka lub kiełki brokuła, bazylia, burak

    Składniki

    2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
    2 buraki
    1 łyżka masła
    1 cebula
    pieprz, sól
    40 dkg fileta z dorsza- bez skóry
    Olej rzepakowy
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki płatków jaglanych
    ½ pęczka pietruszki
    50 ml. wody
    kiełki brokuła

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Czerwona kasza z pieczonym dorszem pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyć, ugotować w skórce, wystudzić, obrać, zblendować. Cebulę pokroić na drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do niej buraki i podsmażyć . Wymieszać z kaszą.
  • dorsz 2. Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem.
  • dorsz 3. W osobnym naczyniu wymieszać otręby, bułkę, 3 łyżki oleju, natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Wysmarować naczynie żaroodporne olejem, położyć filety, a na nie gotową masę .
  • 4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok 25 min. aż do zrumienienia pierzynki.
  • dorsz z kasza
5. Wyłożyć na talerz upieczona rybkę oraz gotową kaszę. Udekorować kiełkami.

Porady

buraki można wcześniej ugotować i obrać przed samym zblendowaniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować