Czekoladowy piernik

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Łatwy przepis na smaczny deser.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 jajka

    0,5szkl. oleju

    1 szklanka maślanki

    250g mąki pszennej

    12 łyżek cukru pudru

    2 łyżki kakao

    2 łyżeczki sody oczyszczonej

    3 łyżeczki przyprawy korzennej

    100 g mlecznej czekolady

    garść rodzynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Czekoladowy piernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, maślankę, olej umieścić w misce i zmiksować do połączenia się składników. Mąkę, cukier, kakao, sodę i przyprawę korzenną wymieszać. Dodać do płynnych składników i zmiksować na gładką masę.
  • 2. Wsypać czekoladę, rodzynki i wymieszać.
  • 3. Keksówkę o wymiarach 24 x 11 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto.
  • 4. Piec w temperaturze 170 stopni C przez około 55 minut

Porady

Ciasto można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować