Śnieżne racuchy

4.5 (156 ocen)

  • 40 min

Idealne na szybki podwieczorek.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 1/2 szkl. mąki
    1 1/2 szkl. mleka
    3 dag drożdży
    2 jajka
    2 łyżki cukru+ 1 łyżka cukru waniliowego
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Śnieżne racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy ciepłe mleko, cukier, drożdże, następnie dodajemy mąkę i jajka z solą.
  • 2. Wyrabiamy ciasto drewnianą łyżką.
  • 3. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 min.
  • 4. Smażymy na rozgrzanym oleju małe placuszki.

Porady

Równie dobrze będą smakowały z konfiturą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować