Czekoladowy eden z nuta pomaranczy i wanilii

0 (0 ocen)

  • Trudny

Rozplywajacy sie w ustach deser

  • Trudny

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1.75 szklanki
    - cukier: 2 szklanki
    - kakao: 0.75 szklanki
    - soda: 2 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - jogurt: 1 szklanka
    - olej: 0.5 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - kawa rozpuszczalna: 2 łyżeczki
    - śmietana kremówka 30%: 0.5 litra
    - czekolada marcepanowa: 2 sztuki
    - Żelatyna: 1 łyżka
    - cukier puder: 1 łyżeczka
    - wanilia w plynie: 1 łyżka
    - czekolada deserowa: 1 sztuka
    - likier pomaranczowy COINTREAU: 70 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowy eden z nuta pomaranczy i wanilii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowy eden z nuta pomaranczy i wanilii 1. CIASTO:Kawe zalac 1 szklanka wrzatku,suche skladniki wymieszac,plynne skladniki wymieszac,polaczyc razem mieszajac bardzo krotko 1min do tej masy wlac goraca kawe wymieszac bardzo szybko. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 min blaszka 25 cm na 30 cm wystudzic,przekroic na pol , nasaczyc likierem
  • 2. MASA:zelatyne rozpuscic w 3 lyzkach goracej wody czekolade rozpuscic na parze, smietane ubic dodac zelatyne i czekolade wanilie i cukier schlodzic , przelozyc masa ciasto
  • 3. DEKORACJA:czekolade deserowa rozpuscic na parze rozsmarowac na papierze do pieczenia na grubosc 1 mm , gdy lekko przestygnie naciac kwadraty o boku 5-6 cm , po calkowitym zastygnieciu odkleic od papieru
  • 4. Ciasto pokroic na kawalki , przykleic kwadraty z czekolady , z wierzchu udekorowac bita smietana i smazona skorka pomaranczowa
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować