Czekoladowy eden z nuta pomaranczy i wanilii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:Kawe zalac 1 szklanka wrzatku,suche skladniki wymieszac,plynne skladniki wymieszac,polaczyc razem mieszajac bardzo krotko 1min do tej masy wlac goraca kawe wymieszac bardzo szybko. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 min blaszka 25 cm na 30 cm wystudzic,przekroic na pol , nasaczyc likierem
2.MASA:zelatyne rozpuscic w 3 lyzkach goracej wody czekolade rozpuscic na parze, smietane ubic dodac zelatyne i czekolade wanilie i cukier schlodzic , przelozyc masa ciasto
3.DEKORACJA:czekolade deserowa rozpuscic na parze rozsmarowac na papierze do pieczenia na grubosc 1 mm , gdy lekko przestygnie naciac kwadraty o boku 5-6 cm , po calkowitym zastygnieciu odkleic od papieru
4.Ciasto pokroic na kawalki , przykleic kwadraty z czekolady , z wierzchu udekorowac bita smietana i smazona skorka pomaranczowa
Komentarze