Czekoladowiec na maślance z masą budyniową

4.5 (165 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Pyszne, szybkie w wykonaniu ciasto z masą budyniową, idealnie nadające się do kawki .

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 3 szklanki mąki ryżowej
    - 2 szklanki maślanki
    - 1/4 szklanki oleju
    - 2 łyżko kakao
    - 2 łyżeczki sody
    - 1 łyżka przyprawy do piernika
    - słodzik (u mnie 3 łyżki erytrytolu )
    Masa:
    - 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego
    - 3 szklanki mleka do ugotowania budyniu
    -pół opakowania galaretki np. cytrynowej
    Krem:
    - 1 śmietanka 30%
    - 1 saszetka fix śmietany
    - dodatki na wierzch wedle uznania (u mnie orzechy włoskie, polewa kakaowa)
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Budynie

Czekoladowiec na maślance z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na biszkopt miksujemy do połączenia składników (maślanka musi być w temp. pokojowej). Tortownicę ( 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy 40 min 180 stopni.
    2. Budynie gotujemy według przepisu, dodajemy również galaretkę do niego w trakcie gotowania.
    3. Ostudzony biszkopt przekrajmy na pół i przekładamy masą budyniową.
    4. Śmietankę miksujemy, dosypujemy fix i ubijamy do postania gęstej masy wygodnej do rozsmarowania. Smarujemy nią brzegi oraz wierch ciasta. Wedle uznania przyozdabiamy. Chowamy do lodówki najlepiej na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Czekolada Masa Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować