Ciasto na krakersach z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie masy budyniowej:
Do 1,5 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, budyń i jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i ugotować budyń. Wystudzić i dodając masło zmiksować na gładką masę.
2.Ułożyć krakersy na blaszce o wymiarach ok. 25x36 cm, przykryć masa budyniową i znowu ułożyć krakersy. Następnie posmarować krakersy masą krówkową i przykryć znów krakersami. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki ciepłej wody i wystudzić. Śmietanę ubić dodać cukier i tężejącą żelatynę. Przygotowaną masą posmarować krakersy. Na wierzchu ułożyć lekko zarumienione na patelni płatki migdałowe.
Porady
Najlepiej ciasto przygotować w sobotę, aby niedziela była tylko na podjadanie:)
Komentarze